FILMVERFTET/PIR 17: Før helgen kunne 32-åringen ta i bruk sitt nye arbeidsrom hos Filmverftet i sentrum. I lokalet skal Gundersen nå etablere et eget verksted for skiltmaling.

– Det er en ny dyr hobby jeg har skaffet meg, sier han spøkefullt, før han fortsetter:

– Jeg har utdannet meg til å bli skiltmaler slik det gjøres på gamlemåten, før folien kom, sier Gundersen til iTromsø, og forklarer at han lager skiltene for hånd med pensel.

VERKSTED: Kristian O. Gundersen skal bruke et eget lokale hos Filmverftet som arbeidsrom når han nå starter opp som skiltmaler. Foto: Privat

På gamlemåten

– Dette er et gammelt yrke og det er ikke mange som driver med det i dag. Jeg vet ikke om noen nord for Oslo, så det er få av oss i Norge, sier han.

Gundersen forteller at det er noe eget ved å lage skilt på gamlemåten.

– Da får man et skilt hvor ikke alt er perfekt og likt alt annet, men noe som er håndmalt og med sjel i.

Håndmalte skilt

I verkstedet skal Gundersen lage skilt og logoer til andre forretninger og privatpersoner. Han maler både på glass og de fleste andre flater.

– En vanlig husvegg kan man for eksempel male rett på fasaden i stedet for å bruke folie. Eller man kan lage håndmalte skilt på glass til kafeer, restauranter eller gullsmeder. Da kan jeg male rett på vinduet. Det tar lengre tid, men det er til gjengjeld mer sjel i det, forklarer 32-åringen.

MALER FOR HÅND: 32-åringen maler skilt på gamlemåten. Foto: Privat

Ekstrajobb

Han har brukt det siste året på å lære seg metoden og utdanne seg som skiltmaler.

– Siden det er så uvanlig er det ikke så mange som kan lære det bort. Men jeg har sett på YouTube og DVD-er, og har vært på flere kurs og workshops.

Gundersen har tidligere arbeidet som skiltmaler, og jobber nå som grafisk designer og webdesigner.

– Jeg har en åtte til fire-jobb til daglig, så dette blir noe jeg gjør utenom jobb, sier han om sin nye bigeskjeft.

– Nå har jeg akkurat kommet meg på plass i lokalene, og planen er at folk skal kunne komme til meg der. Jeg har allerede fått flere kunder, legger han til.