Vanligvis bøtter hun inn mål for Fløyas damelag i 1.-divisjon, men i kveld var Nergård kledd i finstasen for å dele ut krans og blomster som kranskulla på MSM.

Men det gikk ikke helt som planlagt. Da kenyanske Kipkorir Matthew Sicifi kom løpende mot mål som førstemann nektet han rett og slett å ta imot kransen, og dyttet den unna før han stormet videre. Der dyttet han også unna en funksjonær før han gikk rett videre for å spise mat.

MÅTTE SKRU PÅ TURBOEN Da vinneren nekltet å ta i mot kransen måtte Nergård løpe etter Sicifi. Foto: Daniel Lilleeng

Les også: Adele løp mila med barnevogn

- Ble overrasket

- Jeg ble litt overrasket, og trodde han skulle ta den imot med glede, sier Nergård til iTromsø.

Selv ikke senere ønsket han å få kransen. Først lenge etter målgang fikk Roger Ness overrakt kransen til en smått forbannet MSM-vinner.

Les alt om MSM her!

- Det er ikke ofte man ser noen dytter unna kransen slik, men det er selvfølgelig en skuffelse når du ikke klarer målsettingen, sier MSM-general Nils I. Hætta til iTromsø.

Ville bare komme i mål

Først nesten en time etter målgang kunne Sicifi prate med iTromsø. Han mente ingenting vondt da han dyttet unna kransen.

ENDELIG TREFF Da vinner av kvinneklassen, Leah Kusar, kom til mål gikk kransoverrekkelsen knirkefritt. Foto: Daniel Lilleeng

Les også: MSM håper på magisk grense

- Jeg har aldri løpt en maraton i en slik kulde som det var i dag. Jeg deltok på en maraton sist søndag, og ville bare komme meg fortest mulig i mål, forteller Sicifi til iTromsø.

PS! Søndag venter ny oppgave for Nergård, når tabelljumbo Raufoss gjester Fløyabanen for kamp i kvinnenes 1.-divisjon.