Det fremgår i en pressemelding som er sendt ut fra kraftselskapet.

– Dette utfallet hadde vi ikke ventet oss, og vi er overrasket, sier konsernsjef i Troms Kraft, Semming Semmingsen.

To milliarder

Troms Kraft hadde saksøkt det internasjonale revisjonsselskapet Grant Thornton og revisor Elisabeth Simonsson og krevd nesten to milliarder kroner for å dekke tapene som TK er påført i kjølvannet av Kraft & Kultur-skandalen.

LES OGSÅ: Skifter beite etter ni år i Troms Kraft

Bakgrunnen for søksmålet var at Grant Thornton og revisor Simonsson ikke klarte å avdekke at regnskapstallene i Kraft & Kultur (K & K) var manipulerte.

Tidligere sjef i K & K, Boris Benulic, er dømt til fengsel for å ha blåst opp regnskapene slik at TK nesten gikk over ende i etterdønningene.

Vil vurdere anke

TK mente i sitt søksmål at daværende selskapsrevisor Grant Thornton burde ha avslørt Benulics talltriksing, men dette har altså Stockholm tingsrätt ikke gått med på.

Fra før har TK inngått et rettsforlik med en annen revisorgigant – PriceWaterhouseCooper på vel 200 millioner kroner.

TKs konsernsjef Semming Semmingsen sier at selskapet nå vil vurdere hvordan man skal forholde seg til dommen fra den svenske domstolen.

– Vi skal nå gå gjennom dommen i detalj med våre advokater for å vurdere om vi skal anke saken til Hovrätten, den svenske lagmannsretten, sier han.

Ankefristen er satt til tre uker.

40 mill. i saksomkostninger

Ifølge dommen i Stockholm tingsrätt skal TK betale i overkant av 40 millioner kroner i saksomkostninger til motparten. I tillegg må man dekke sine egne kostnader.

Grant Thornton hadde saksøkt fire styremedlemmer i K & K i et motsøksmål. Som følge av hoveddommen blir dette avvist, og Grant Thornton må dekke de fire styremedlemmenes saksomkostninger – ifølge Nordlys til sammen 33 millioner kroner. De fire er tidligere styreleder Hanne Karde, samt styremedlemmene Kjell Ole Straumsnes, Tobias Langseth og Kurt Jan Jensen.

VURDERER ANKE: Konserndirektør i Troms Kraft, Semming Semmingsen. Foto: Ronald Johansen