To uker etter lanseringen av Pokémon Go er det nesten umulig å vandre i Tromsø sentrum uten å se noen med øynene rettet mot mobilskjermen på jakt etter de virtuelle monstrene. Denne trenden har også Utrykningspolitiet lagt merke til, og nå vil de advare tromsøværinger på Pokémon-jakt mot å bli for opphengt i mobilen.

– Det er all grunn til å advare mot bruk av Pokémon Go i trafikken, ettersom man fort kan miste fokus på det som er rundt seg. Dette gjelder både for bilister, syklister og fotgjengere, sier fungerende distriktssjef i UP, Knut Danielsen.

Les mer: Pokémon Go-spillere ødelegger Tromsømarka

Positiv effekt

Han sier han ellers har et positivt inntrykk av det nye mobilspillet, som han tror kan være med på å aktvisere folk som ellers ikke ville kommet seg ut.

– Det har jo en positiv effekt for folkehelsen, ettersom det virker til å få folk ut og gå. Så lenge man ikke utsetter seg selv eller andre for fare, er det bare bra i mine øyne, uttaler Danielsen.

Les mer: Her finner du Pokémons i Tromsø

Få hendelser

Han kan fortelle at de foreløpig ikke har registrert noen alvorlige hendelser relatert til Pokémon Go, men at det godt kan hende flere har blitt tatt for å spille mens de kjører.

– Jeg har ikke fått innrapportert noen spesielle Pokémon Go-hendelser, men det går jo under bruk av elektronisk utstyr. Dette tar vi folk fort titt og ofte, sier Danielsen, som påpeker at det ikke er tillatt å bruke mobiltelefon i bil med mindre den er fastmontert.

– Det eneste som er lovlig er når du har en fastmontert mobiltelefon som kun brukes til tale, konstaterer Danielsen.

Les mer: Se bilder av Pokemon-jakten i Kirkeparken

Blir mindre fokusert

Morten Pettersen, politistasjonssjef i Troms politidistrikt, sier de også har fått med seg trenden.

– Vi har merket det ja, men ikke i form av noen problematiske episoder. Det kan godt hende vi har tatt noen for spilling mens de kjører, men dette kommer ikke fram i statistikken, uttaler Pettersen, som også advarer mot å dra fram mobilen mens man kjører.

– Uansett hva det er på mobilskjermen, så går det utover konsentrasjonen din når du kjører bil, konstaterer han.

ADVARER: Morten Pettersen, politistasjonssjef i Tromsø, advarer mot å jakte Pokémons mens du kjører bil. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen
ADVARER: Knut Danielsen, fungerende UP-sjef i Troms, advarer mot å jakte Pokémons mens du kjører bil. Foto: Politiet Foto: UP