Vestregata: I kjølvannet av at De 4 roser i juli la ned driften etter å ha gått med underskudd de siste tre årene, har iTromsø sett på regnskapstallene til byens restauranter. Den viser at De 4 roser ikke er den eneste tromsørestauranten som har gått med underskudd de siste årene. For Casa Infernos del, som åpnet dørene til pizzarestauranten i Vestregata i januar i fjor, viser resultatet før skatt at 2015 endte med et minus på 945.000 kroner, mens det året før ble et underskudd på 245.000 kroner. Det handler ifølge styreleder i Casa Inferno, Pål Einar Eilertsen, ikke om at driften går dårlig.

Les også: Hildr: Går med overskudd.

Nesten millionunderskudd

– Vi bygde dyrere enn vi hadde regnet med, så vi kom litt skjevt ut fra starten av. Faktisk endte vi med å bruke en million kroner mer enn det vi hadde kalkulert med, så dette forplantet seg gjennom hele året. Dessuten opplevde vi de første månedene etter åpningen et enormt trykk. Det var vanskelig å finne et besøksmønster, noe som førte til at vi plutselig måtte hente inn tre ekstra personer på jobb. Det var rett og slett ville tilstander. Dermed svidde vi av veldig mye penger i starten på personalsiden, forklarer Eilertsen.

– Når det gjelder 2014 var vi nødt til å levere et regnskap, i og med at selskapet ble stiftet da. Ettersom vi ikke hadde åpnet restauranten ennå, hadde vi imidlertid ingen inntekter i 2014, legger han til.

Les også: Slik går det med byens restauranter.

Optimist

Styrelederen har imidlertid stor tro på den videre driften av Casa Inferno.

– Vi håper å se helt andre tall når regnskapet for 2016 er klart. Vi har ambisjoner om å gå med et lite pluss i år. Nå har vi blant annet en helt annen styring på personalkostnadene. Det henger sammen med at vi nå vet hva som venter oss hver dag, påpeker Eilertsen.

Les også: Sentrumsforeninga: - Det jobbes beinhardt.

Til tross for lovende utsikter for Casa Inferno, er Eilertsen klar på at det ikke er noen dans på roser å drive restaurant i byen.

– Det er uforutsigbart. Vi ser at Tromsø er helt avhengig av at det skjer aktiviteter i byen, slikt som de ulike festivalene. Da merker vi i restaurantbransjen en oppsving. Hadde det ikke vært for dette, hadde nok bildet sett ganske annerledes ut. At det de siste årene har vært flere turister i byen om vinteren enn tidligere, har også en del å si, mener Eilertsen, som opplever at både fastboende og turister tar turen til Casa Inferno, selv om restauranten ikke ligger i Storgata.

Les også: Steakers: - Vi er tro mot konseptet vårt.

– Vi er av den oppfatningen at nettopp det at vi ikke er plassert midt i kjernen, er med på å gjøre oss til den restauranten vi er. Når det gjelder turistene er mitt klare inntrykk at Tripadvisor har veldig mye å si.

I VESTREGATA: At Casa Inferno ikke ligger i Storgata, mener Pål Einar Eilertsen er med på å gi restauranten egenart. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø
Til front Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø