DRAMSVEGEN: De to studentene var blant de første som søkte om bolig i de nye studentboligene med det passende navnet Dramsvegen Panorama.

Mandag flyttet de første studentene inn og Kruke og Parelius fikk begge hybel i toppetasjen (10. etasje) i den nye studentblokka.

– Dette er litt av en oppgradering så dette er veldig spennende. Vi har begge to bodd i Ørndalen tidligere, så dette blir som natt og dag, sier Marta Helene Kruke entusiastisk til iTromsø.

– Ideell plassering

Marta Helene Kruke (22) fra Stavanger, som studerer samfunnsarkitekt, skal begynne på sitt andre år på UiT, mens Parelius fra Oslo starter på 4. året på en sivilingeniørmastergrad.

De har store forventninger i det nye bofellesskapet.

– Vi søkte begge i mars og fikk vite i juni at vi fikk plass. Det blir både flere folk og veldig sosialt. I tillegg er det nærmere både universitetet og sentrum, så det er en skikkelig luksus, sier Parelius.

Over 400 fikk avslag

Kruke og Parelius er blant de 15 studentene som skal bo i toppetasjen og betaler gledelig 1.000 kroner mer i måneden for hyblene med panoramautsikt og den fantastiske lokasjonen.

– Det er definitivt verdt og betale 4.600 kroner for å bo her, sier studentene.

De to er meget klar over at de er blant de heldige.

– Det var over 400 i kø for å få plass her, så vi har hatt flaks, sier Parelius.

Det bekrefter Guri Nilsen leder for bolig i Studentsamskipnaden.

– Vi har prioritert de unge under 23 år. Det er 195 hybler og 30 leiligheter her nå som det flyttes inn i de to blokkene. Jeg har ikke sjekket hvor mange som søkte seg hit, men det var godt over 400, sier Nilsen.

Les også: Her står over tusen studenter i boligkø

Ingen barnefamilier

I den nye «studentbyen» bor det imidlertid ingen barnefamilier. Her er det unge enslige- og par uten barn, som har vært prioritert.

– Det skal stå to nye blokker klar neste høst, så da blir det godt over 500 studenter som skal bo her. Det har jo lettet noe på det store boligtrykket, samtidig er det jo enda flere studenter i år enn i fjor, sier Nilsen.

Stort felleskjøkken

Kjøkkensituasjonen tror studentene skal gå fint, selv om de er 15 personer som skal dele kjøkken. Det er to komfyrer, fem kjøleskap med tilhørende fryseboks og et stort fellesareal med egne tørrlagringsskap til alle.

– Det blir en litt annen kjøkkensituasjon når man er 15 som skal dele kjøkken. Jeg er vant til å dele med fem, men jeg tror egentlig det bare blir hyggelig, sier Kruke.

Kjøkkenet er delt inn i to soner fordelt på at åtte og syv skal dele på hver sin side.

– Vi har utstyrt kjøkkenene med kopper og kar. I tillegg er det oppvaskmaskin, så forhåpentlig vil ikke mye oppvask bli stående, sier Nilsen.

Men for å ivareta trivselen og hygiene, skal de ansette en trivselsvert i hver etasje.

– Vi kommer til å rekruttere en av de beboende i hver etasje som skal holde oppsyn med kjøkkenet og si ifra hvis noe ikke fungerer som det skal. I starten skal vi ha mange beboermøter, sier hun.

Les også: Lokalmatbuffet med tips til billig studentmat

Eget bad og wi-fi

Innbakt i leieprisen er hele bygget installert med trådløst internett. En annen luksus er at ingen studenter behøver å dele bad.

– Alle har eget bad. Det var også utrolig deilig, smiler Marta Helene Kruke.

Og utsikten er upåklagelig.

–Det er bare å se på denne utsikten ved fellesarealene. Dette blir bra, sier Parelius.