– ET SKUP: Kim Rune Tofteng Olsen, leder for ATEAs Tromsø-kontor, er svært fornøyd med å få Jamie Woodruff til IT-konferansen, og omtaler det som et skup. Her er han sammen med ordfører Krisin Røymo.

Det er i forbindelse med Atea Community, Norges største IT-konferanse, som arrangeres 13. september på The Edge, at super-hackeren gjester Nordens Paris.

Han er leid inn som hovedtaler på konferansen og skal lære nordnorske virksomheter hvordan de skal beskytte seg mot datakriminalitet.

– Et skup

I en pressemelding skriver Atea at den 23 år gamle briten er kjent for å avsløre sårbarhet i dominerende applikasjoner som Facebook, Google, Twitter, Xbox og på regjeringsnivå.

– Å få Jamie Woodruff til Tromsø er et skup. Til tross for sin unge alder, er han allerede verdensberømt når det gjelder datasikkerhet. Enkelte vil hevde at metodene hans er omdiskuterte, men det er ingen tvil om at de fleste av oss vil lære mye av ham når det gjelder datasårbarhet og -sikkerhet, sier Kim Rune Tofteng Olsen, avdelingsleder for Atea i Tromsø.

Varslet Kardashian-fans

I pressemeldingen opplyser de at Woodruff for alvor ble kjent i 2015 da han på bloggen sin avslørte flere sikkerhetshull på den personlige nettsiden til Kim Kardashian. Atea opplyser videre at årsaken til offentliggjøringen var at Woodruff mente millioner av Kardashian-fans var i fare for å laste ned infisert programvare eller at personlig informasjon kunne bli stjålet fra databasen.

– Woodruff bruker eksperimentelle metoder for å vise hvorfor selv du og din bedrift kan bli hacket. Han gir samtidig gode råd om hvordan både personer og bedrifter kan sikre seg mot potensielle cyberangrep. Det kommer til å bli et svært interessant og underholdende foredrag som jeg vil oppfordre bedriftsledere i Troms til å få med seg, sier Olsen.