«Huken Brygg» er det foreløpige arbeidsnavnet på Håvard Robertsens nye utested. Dette er en pub som serverer forskjellige typer sjømat – og som i tillegg tilbyr øl av forskjellig sort som selskap til maten.

– Tanken er å få til noe som kombinerer sjømat og bryggeritanken. God sjømat og godt øl, sier han til iTromsø.

På menyen vil det være klassiske pubretter som fish and chips, fiskeburgere og annen lettspist sjømat.

Overtok lokaler

– Vi kommer kanskje til å servere noen andre retter også – som dagens fangst, forteller Robertsen.

Planene har han gått svanger med helt siden han i sommer overtok lokalene i Storgata 39.

– Jeg overtok lokalene 1. juli og har hatt en prosess gående siden den gang, sier han.

LES OGSÅ: Oppgraderer Circa-lokalene: Nå skal de ha matservering (for abonnenter)

Lokalene er i utgangspunktet regulert som butikk, men Robertsen har sendt søknad om bruksendring, samt søknader om serveringstillatelser.

Dessuten skal lokalene settes i stand, og utstyr og interiør skal på plass.

Maritimt tema

Den siste tiden har Robertsen og venner jobbet på spreng med å pusse opp lokalene i Storgata. Et forsiktig estimat er at det er brukt over én million kroner på arbeidet.

Fra før driver Robertsen Huken Pub på Strandtorget, og han har også i flere år servert mat til sultne tromsøværinger fra Torghuken på Stortorget.

«Huken Brygg» vil ikke være svært forskjellig fra disse etablissementene.

– På de to andre stedene har jeg funnet en linje som jeg ikke ønsker å gå for langt bort fra. Det har fungert godt, sier Robertsen.

LES OGSÅ: I oktober åpner «Agenturet øl og vinbar»

Det gjelder både tilbud og interiør.

– Det vil nok ligne et litt mer maritimt Huken Pub, sier han.

Når han kan åpne dørene, ønsker han ikke å være for bestemt på.

Åpner til nyttår

– Jeg venter til vi har alle tillatelser på plass. Først da vil jeg fastsette en åpningsdag, sier han.

Han har imidlertid ambisjoner om at det ikke skal gå for mange måneder før Tromsøs nyeste utested kan hilse publikum velkommen.

– Det beste rent økonomisk hadde vært å få med seg deler av julebordsesongen, men det er usikkert. Jeg er dog sikker på at vi vil kunne ha nyttårsfest i de nye lokalene, sier Robertsen.

KROVERT: I lokalene i Storgata 39 skal Håvard Robertsen åpne en ny sjømatpub. Foto: Ronald Johansen / iTromsø
HUKEN: Fra før driver Håvard Robertsen den populære Huken Pub på Strandtorget. Foto: Tom Benjaminsen Foto: Tom Benjaminsen