Arctic Center lager egen hjemmeside på norsk og engelsk for å friste pengesterke investorer til Håkøybotn, for å realisere de 30 år gamle planene om et helårig turistanlegg.

Internasjonal standard

– Hjemmesiden blir lansert på fredag. Her blir det presentasjon av prosjektet, med informasjon til potensielle investorer om alpinanlegget, hyttene, hotellet og hvilke aktiviteter det kan drives med, sier daglig leder Erik Joachimsen i Arctic Center.

– Arctic Center skal være en markedsledende, helårs, aktivitetsbasert reiselivsdestinasjon av internasjonal standard basert på de kvaliteter som finnes i Tromsø og byens omgivelser, skriver Arctic Center på nettsiden som varsler at «snart lanseres vår nye hjemmeside».

– Vi holder fortsatt på med investorsøk og den nye hjemmesiden er en det av det arbeidet. Siden er på norsk, men om noen uker kommer engelsk versjon.

Små justeringer

Arctic Center varsler også at de starter arbeidet med omregulering av den allerede vedtatte reguleringsplanen. Bakgrunnen for omreguleringen er å tilpasse reguleringen til nye forutsetningene og mulighetene for skianlegget, som det heter i kunngjøringen.

– Det er småjusteringer som må gjøres i forhold til gjeldende reguleringsplan. Vi må flytte litt på skikafé, parkering og start for skiheisene på grunn av et vannmagasin, sier Joachimsen.

Byggestart neste høst?

I mars ble Erik Joachimsen presentert som ny daglig leder i 40 prosents stilling i Arctic Center. På pressekonferansen var også styreleder Rolf Gulbrandsen og tidligere styreleder og daglig leder, Knut Wilhelmsen. Det ble da sagt at investorprosjektet skulle være klart før sommeren og at jakten på investorer skulle starte etter sommeren.

– Det er snakk om mellom én og to milliarder kroner hvis visjonene for hele prosjektet skal realiseres. Målet er å få på plass investor i år, da kan byggingen starte høsten 2017. Det er dyrt å rigge opp og ned, vi er avhengig av å få noen på plass som ser interessen i å løfte et slikt prosjekt, sa Wilhelmsen.