MATHALLEN: 9. og 10. november gjester kjendiskokken og notorisk kjeftesmelle, Eyvind Hellstrøm, Mathallen og Tromsø.

Sammen med kjøkkensjef Gunnar Jensen og Gregory Paul fra Masterchef skal Hellstrøm lage en meny ut av kongekrabbe, rein, laks og lutefisk.

Uformell og dyktig

Hellstrøm var også på Mathallen i fjor der han satt sammen en lignende meny. Møtet med Jørn Hoels restaurant husker han godt.

– En stor glede å samarbeide med entusiastiske kokker og kunne velge blant flotte råvarer som fersk fisk, boknafisk, lutefisk og reinsdyrsadel, sier Hellstrøm til iTromsø.

TV-kokken forteller at Mathallen alltid er et hyggelig sted å besøke, hvor han utdyper at det føles uformelt, samtidig som maten alltid er i fokus.

– Det er dyktige utøvere både på kjøkken og i servering. Mitt formål med dette besøket er det samme som sist; være med å spre den gode stemningen under disse to kveldene med mat og drikke som lyser opp i en ellers mørk novembertid.

God stemning med Hoel

Hellstrøm setter Tromsø som en aller så liten favoritt med tanke på gode matopplevelser. Særlig sammen med sin gode venn Jørn Hoel.

– Jeg har utelukkende gode matopplevelser i denne byen, og ettersom jeg er privilegert som restaurantgjest kommer det alltid bra mat på bordet. Og ikke minst mitt vennskap med Jørn Hoel fører alltid til ekstra god stemning rundt bordet.

På Mathallen gleder man seg naturlig nok til besøk av den vel strenge TV-kjendisen, som er kjent fra programmet «Hellstrøm rydder opp».

– Eyvind fortalte meg i vinter at han hadde satt stor pris på besøket i Tromsø i november 2015. Responsen i forkant, alle påmeldingene og ikke minst tilbakemeldingene fra gjestene på denne kvelden ga Eyvind veldig lyst til å komme tilbake til Tromsø. Og endelig fant vi begge datoer som passet, forteller Gunnar Jensen som selv hadde en gjesteopptreden med Hellstrøm og Paul i Singapore i vinter.