Tross svære investeringer og store planer, er det svært stille ved industrikaia på Skarpneset

Per 1. januar 2017 har Tromsø Havn en total lånegjeld på 910 millioner kroner, og 195 av disse er utelukkende knyttet til den nye industrikaia. Tross store ambisjoner, lar imidlertid oppdragene vente på seg.

ENESTE LEIETAKER: Per januar 2017 er det kun bo­rig­gen «Floa­tel Superioer» som holder til ved industrikaia på Skarpneset. begge foto: Ronald Johansen 

pluss

26. juni 2015 åpnet den nye storindustrikaia på Skarpneset, men mot slutten av januar to år senere er det ennå stille på området. Boriggen «Floatel Superioer» har ligget til kai der siden 22. juni i fjor. Der skal den ligge minst ut august 2017, og Tromsø Havn henter inn rundt 1 million kroner i måneden på å ha den til kais. Utover det, er det lite aktivitet på området.