– En demokratisk utfordring at en liten minoritet blokkerer for konsekvensutredning av LoVeSe

Administrerende direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, mener tiden nå er inne for politisk enighet om konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe).

PÅ TIDE: Schjøtt-Pedersen håper at man forholdsvis raskt kan komme til enighet om å konsekvensutrede LoVeSe-områdene. Han mener det er en demokratisk utfordring at småpartiene har blokkert saken i nærmere 40 år. 

pluss

Da iTromsø, i etterkant av Tromsø Arbeiderpartis olje-nei, trykket en reportasje om stridsspørsmålet, ble det av Brage Sollund Larsen påpekt at flere parter nok må realitetsorientere seg om muligheten for enighet for konsekvensutredning av de unike naturområdene utenfor Norskekysten. En av disse var Norsk olje- og gass. Larsen mener debatten om oljeutvinning i LoVeSe er blitt så polarisert at man ikke kan forvente seg et kompromiss eller enighet på lang, lang tid.