Siden 2010 har det vært storskjermproduksjon under TILs kamper på Alfheim. Det er fagansvarlig ved Breivang, Jan Normann Karlsen, som har vært engasjert og trukket elevene ved medieproduksjon og medier og kommunikasjon inn i en læringsperiode, hvor de avspaserer skolegang for praksisperioden. Om sommeren når det er skolefri, har elevene fått lønn for arbeidet.

Godt samarbeid

Nå går det mot slutten for medieproduksjon og på medier og kommunikasjon går de inn i en studieforberedende periode. Det kan bety at de neste par årene kan by på problemer for storskjermen med tanke på arbeidskraft, selv om samarbeidet fortsetter.

– Vi har hatt et fantastisk samarbeid med dem i mange år og de legger ned et betydelig antall timer her på Alfheim, som jeg tror er en flott arena for dem å praktisere på, sier Cecilie Nøstvik, arrangementsansvarlig på Alfheim.

Står i fare

Nå må elevene til Nordland om de vil fullføre løpet sitt. Da blir det heller uaktuelt å pendle til Tromsø annenhver helg for å kjøre storskjermproduksjon på Alfheim.

– Det er klart det er frustrerende for dem, legger han til.

Beklagelig

Ved Alfheim mener de at samarbeidet har vært fruktbart og sier det er beklagelig at tilbudet ikke vedvarer med samme styrke, og håper nå det vil fortsette i mange sesonger fremover.

– Elevene har fått en mulighet for særdeles god trening på en arena i «realtime» med stort publikum, og et stort ansvar med tanke på gjennomføringen. Dette har de vist til fulle at de har behersket, og med en lærer i ryggen som til enhver tid har gitt de nødvendig trygghet under gjennomføringen. Når medieproduksjon-tilbudet nå er besluttet lagt ned, er dette noe vi i Tromsø IL beklager veldig, sier Nøstvik, som avkrefter at det vil bety nedleggelse av storskjermproduksjonen.