Ledet av paret Eva-Linda og Espen Ramnestedt, drev de restauranten i hjertet av Bodø, men bestemte seg for å slutte driften sommeren 2015, for å drive hotellvirksomhet i Lofoten.

– Det gikk ikke helt som vi hadde ønsket, forteller Espen.

I mellomtiden jobbet paret i Tromsø, og det var da de fikk nye fremtidsplaner.

– Vi trivdes godt i Tromsø, så vi fikk lyst til å starte opp restauranten her.

– Hvordan gikk det med restauranten da dere var i Bodø?

– Den gikk kjempebra, så det var ikke derfor vi valgte å slutte.

Fine dining

Espen Ramnestedt omtaler Restaurant Smak som en fine dining-restaurant. Ifølge Wikipedia innebærer dette at maten som blir servert er av høy kvalitet, og at restauranten har visse regler som gjestene skal følge.

(for abonnenter)

EIER: Espen Ramnestedt.

Restaurant-strøket

Restauranten kommer til å ha sin beliggenhet i Skippergata 16B i de gamle lokalene til Pro-File studio, like ved sushirestauranten Rå.

Restaurant Smak føyer seg dermed i rekken over spisesteder like ved bruhodet. Fra før ligger Rå, Hildr og Burgr like i nærheten.

– Vi kommer til å åpne omtrent midt i mars. Eksakt dato er ennå litt usikkert, sier Espen Ramnestedt.

Erfaren kokk

Espen Ramnestedt, som er utdannet kokk, deltok også i konkurransen «Årets grønne kokk» som gikk av stabelen i Lillestrøm fredag. Sammen med André Larsen fra Thon Hotel Lofoten, skulle de lage en fire-retter som kun skulle bestå av varer fra den grønne sektoren. Der endte den nordnorske duoen på en andreplass.