Enkeltpersonforetaket som har drevet Narvesen-kiosken i Tempogården i sentrum har blitt begjært konkurs av Kemneren i Tromsø.

– Kravet fra Kemneren er på 630.000 kroner, og det er for tidlig til å si noe om at det kommer flere krav til boet, opplyser bostyrer Jan Halstein Haugnes.

Fristen for å melde inn krav er satt til 9. mars, og første skriftesamling vil bli holdt 16. mars i Nord-Troms tingrett.

Skylder på økt konkurranse

Franchisetakeren har forklarte til bostyreren at konkursen skyldes økt konkurranse i sentrum, spesielt fra Kiwi som åpnet butikk rett nedenfor kiosken og Coop butikken i etasjen under på Tempohjørnet.

– Han har opplyst til meg at omsetningen har falt siden 2011 og fram til nå på grunn av økt konkurranse. Han har merket spesielt godt konkurransen fra matbutikkene i nærområdet som har sørget for press på lønnsomheten til kiosken, sier Haugnes.

Narvesen overtar

Kiosken var stengt mandag denne uken for å gjennomføre varetelling, men er nå åpen igjen.

– Kioskdriften har blitt overtatt av Narvesen som vil drive kiosken videre. Slik jeg har forstått ut ifra opplysningene jeg har fått fra dem vil de søke etter en ny franchisetaker, og inntil videre drive kiosken som normalt, sier Haugnes.