Tromsøkvinnen, som er daglig leder i Lars Holm Shipping AS, har vært i NHO-systemet siden 2006. Da kom hun – som første kvinne – inn i styret i NHO Logistikk og Transport. Senere ble hun vara og fast medlem til regionstyret – en rolle hun gikk ut av i 2014.

Verdiskapning

– Posisjonen som leder har jeg fått for to år – med muligheter for forlengelse i to til. Det ser jeg på som en spennende utfordring og det skal bli interessant å kunne følge med på næringslivets verdiskapninger og betingelser fremover, sier hun.

Ubeda erkjenner at både hun og administrasjonen ved regionkontoret savner en administrerende direktør.

Helst i går...

– Var det opp til meg, hadde vedkommende vært på plass i går. Men på grunn av kommunereformen, har NHO sentralt valgt å avvente situasjonen. I mellomtiden fungerer vår regiondirektør i Finnmark, Målfrid Baik, i stillingen.

– Det er imidlertid ingen tvil om at oppgavene er mange og at det hviler et betydelig ansvar på hennes skuldre.

Uttrykt bekymring

ny nho-leder: Adrianne Ubeda ble nylig valgt som ny styreleder i NHO Troms og Svalbard.

Her legger Ubeda til at styret har uttrykt bekymring for dagens situasjon. Ikke minst fordi området er meget stort og medlemsmassen betydelig.

– Det er masse jobb å gjøre. Som styreleder er det min oppgave å jobbe blant annet med den politiske ledelsen. Spesielt opp mot Nasjonal Transportplan og at vi står overfor et stortingsvalg til høsten. Da gjelder det å holde en tett kontakt med tromsbenken samt folkevalgte i fylket og kommunene.

Til syne

– Her er det viktig at våre meningen kommer til syne, understreker Ubeda.

Den nyvalgte lederen trekker også fram administrasjonen som har mange, dyktige medarbeidere.

– I staben inngår også en egen jurist – noe ikke alle regionene har. Vedkommende er viktig for medlemmene og for administrasjonen, sier Adrianne Ubeda som avløste Ivan Cato Burkow som gikk etter fire år i lederstolen.

ny nho-leder: Adrianne Ubeda ble nylig valgt som ny styreleder i NHO Troms og Svalbard.