8-åringen er glad i å sykle gjennom Rypevegen på Håpet. Han mener bilene som kjører i veien holder altfor høy fart. Det er kanskje ikke så rart når det bare er én fartsdump i hele veien.

– Bilene kommer alltid fort langs veien. Jeg synes det er skummelt å sykle når de kommer, innrømmer 8-åringen.

– Jeg vil bare sykle i gaten uten å bli plaget av bilene.

Han får støtte fra pappa, Jarle Thunestvedt.

– Det er altfor mange biler som kjører i høy hastighet her, sier Thunestvedt, som frykter trafikken blir enda større når Ikea åpner på Langnes.

– Hvorfor kan de ikke ordne slik at det blir gjennomkjøring forbudt, slik som de har gjort i alle de andre veiene i området, undrer Thunestvedt.

– Føler du at bilene opprettholder fartsgrensen langs veien?

– Det synes jeg ikke de gjør, men det er min oppfatning.

Flere barn i gaten

Jarle Thunestvedt forteller at det er flere barn som bor i veien, og som leker i området.

– Derfor håper vi at vi får flere fartshumper i veien, sier Thunestvedt.

Mangler fotgjengerovergang

I tillegg er Knut Andreas Thunestvedts skolevei av det mer usikre slaget. Han må nemlig krysse Ørnevegen, som bare har én fotgjengerovergang. Den står helt oppe ved Winston Churchills vei.

– Jeg tror ikke det er noen som bruker den overgangen. Dersom vi skal benytte oss av den overgangen så tar det oss sikkert fem minutter ekstra. Det er helt tullball. I tillegg har vi mange eldre i området. Skal de gå helt opp til Winston Churchills vei for å komme seg over Ørnevegen, undrer han.

– Jeg skjønner ikke hvor vanskelig det kan være å lage en ekstra fotgjengerovergang.

Sendte brev til kommunen

I et håp om å bli hørt har åtteåringen sendt en e-post til Tromsø kommune hvor han beskriver problemene han opplever når han skal sykle på fritiden og gå til skolen.

– Vi fikk svar allerede dagen etter fra Ragni Løkholm Ramberg. Det synes jeg er veldig bra av dem, sier pappa Jarle Thunestvedt.

Nå har Ramberg, som er komitéleder for byutvikling, miljø og transport i Tromsø kommune, avtalt et møte med Knut Andreas.

– Jeg er glad når folk tar kontakt med oss om slike ting. På den måten får vi direkte kunnskaper om slike forhold. Ekstra hyggelig er det når det kommer fra barn. Veier tilhører ikke bare de som kjører bil, forteller Ramberg.

Hun kan derimot ikke garantere at 8-åringen får ønsket sitt oppfylt.

– Jeg vet ikke om det er noe som allerede er planlagt i det området. Jeg har forhørt meg om trafikkfaglige råd med tanke på trafikksikkerheten. Når det kommer til fotgjengerovergangen ved Ørnevegen, så skal vi i løpet av 2017 kartlegge alle skoleveier i Tromsø, og det området som han beskriver høres ut som noe vi bør se nærmere på, sier Ramberg.

MØTE: Ragni Løkholm Ramberg skal møte Knut Andreas Thunestvedt for å se på situasjonen i Rypevegen. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen / iTromsø