Ingrid (23) har fått elitestipend – nå skal hun forske på en mulig kur for Alzheimers og Huntingtons sykdom

Nevrobiologen Ingrid Lager Gotaas (23) begynner til høsten på doktorgraden ved Cambridge. Der skal hun jobbe med en ny og lovende måte å behandle nevrodegenerative sykdommer som Alzheimers og Huntingtons på.

BANEBRYTENDE FORSKNING I oktober begynner Ingrid Lager Gotaas (23) på doktorgraden ved Cambridge. Der skal hun sammen med en av verdens fremste nevrogenetikere forske på en mulig behandling for Alzheimers og Huntingtons. Først skal imidlertid sommeren nytes hjemme i Tromsø.  Foto: Privat

pluss

I 2016 mottok den japanske cellebiologen Yoshinori Oshumi nobelprisen i medisin for sin oppdagelse av mekanismer for autofagi (fra det gammelgreske «autophagos» – selvspisende, journ.anm.), en nedbrytningsprosess i celler som blant annet fjerner eller resirkulerer celledeler og proteiner.