Kommunestyret vedtok i fjor skytestans på skytebanen. Vedtaket ble så opphevet av tingretten og Fylkesmannen i Troms. Nå har formannskapet vedtatt å rive alle installasjonene som er oppført på skytebanen. Det er Jonas Stein (V) sterk motstander av.

– Dette nærmer seg myndighetsmisbruk. Vi plager en organisasjon som gjør masse bra for byen. Jeg har ingen tro på at denne saken kan løses politisk. Vi må gå i dialog med skytterne. At man istedenfor tvinger en frivillig organisasjon til å bruke flere hundre tusen på å forsvare seg er både urimelig og beklagelig, sier Stein.

Venstre, Høyre og Frp stemte mot forslaget om riving.

LES OGSÅ: «Hva har de ledende politikerne i Tromsø gjort for skytterne? Ingenting, bortsett for å trakassere og true dem»

KJEMPET: Jonas Stein (V) kjempet mot riving av skytebanen i Tromsdalen under formannskapsmøtet.

Vedtaket ber rivingen være ferdig til 1. september.

– Det kommer aldri til å skje. Tromsø Jeger og Fiskerforening (TJFF) kommer til å klage å bestride vedtaket og si «see you in court», sier Stein.

– Vi kan ikke rive nå uten å komme med et alternativt tilbud. Dette er et overgrep mot skytterne, sier Høyres Anna Amdal Fyhn.

Grundig

Posisjonen på sin side mener at vedtaket er fattet på en grundig utredning fra administrasjonen.

Det ble argumentert med det grundige juridiske vurderinger som er gjort.

–  Administrasjonen har laget et saksdokument som imøtekommer Fylkesmannen. Det kommer også fram at de bygningsmessige tiltakene på skytebanen er oppført ulovlig.

GRUNDIG: Jens Ingvald Olsen (Rødt) mener saken er grundig utredet og går inn for å rive banen.

Også Kristin Røymo støtte vedtaket om riving.

– Jeg oppfatter saksutredningen som solid og støtter den på alle møter. Så er jeg glad for at jeg oppfatter at vi er et samlet formannskap som ikke ønsker å starte opp skyting i Tromsdalen igjen.

LES OGSÅ: - Jeg har opplevd at foreldre gir uttrykk for at ungdommen deres «har berga seg» etter å ha begynt med skyttersporten

Bestrides

Øystein Overrein er leder for TJFF. Han var til stede da politikerne vedtok å rive skytebanen.

– Det var interessant å overvære den debatten. Jeg er skuffet, men ikke overrasket over vedtaket.

Skuffet: Øystein Overrein er leder i Tromsø Jeger- og fiskerforening. Han kommer til å klage på formannskapets vedtak.

LES OGSÅ: Barnepsykolog advarer mot skytebanestøy (for abonnenter)

Han mener også administrasjonen har snudd 180 grader.

– I fjor mente de at det ikke var noe å følge opp med de installasjonene vi hadde der, men nå skal hver planke fjernes før 1. september. Vi er en frivillig organisasjon, og det er helt urealistisk.

– Vi vil klage på vedtaket, og vurdere rettslige skritt etter hvert, sier Overrein