Etter tre år i Spania, sendte Kappes eiendelene sine nordover i en container. Den har stått i Tønsberg fram til i forrige uke da Hasselberg Transport hentet tingene.

Savner mye klær

– Jeg fikk flyttelasset mandag, men oppdaget fort at esker og poser med klær ikke var levert. Da jeg kontaktet Hasselberg, ble jeg avvist og bedt om å anmelde forholdet til politiet som tyveri.

– Jeg fikk heller ikke hjelp fra forsikringsselskapet som mener at ansvaret påhviler flyttebyrået.

Venninne ordnet opp

Brita Kappes understreker at eiendelene kom til Tønsberg i fjor høst og at en venninne har hatt nøkkel til containeren. Hun var også den som hjalp Hasselberg under lastingen.

– Jeg vet bare at klær for et femsifret beløp er borte – blant annet kjoler og ytterklær.

– Hadde jeg hatt egen innboforsikring, hadde jeg fått oppgjør med en gang. Men jeg anså det som unødvendig fordi Hasselberg har egne ordninger, sier Kappes.

Nå anbefaler hun andre om å forsikre eiendelene sine når de skal flytte.

Politianmelde

– Det som er litt sjokkerende, er holdningen jeg blir møtt med hos flyttebyrået. De fraskriver seg ett hvert ansvar og er ikke villige til å se på saken. Sånn sett føler jeg meg rettsløs. Derfor vil jeg ta anmodningen om en politianmeldelse til følge.

Hasselberg har også bedt meg komme med kvitteringer eller bilder som viser at jeg har eid klesplaggene som er borte. Men hvem kan fremvise noe sånt?, spør Brita Kappes.

Ikke mistet noe

Ørjan Nilssen i Hasselberg Transport AS bekrefter hendelsesforløpet, men har i tillegg følgende å si.

– Dette var et kurant oppdrag med gods i esker og sekker. Selv om noe av emballasjen var så dårlig at den måtte skiftes ut, gikk det bra.

Nilsen avviser at hans mannskaper har mistet noe underveis.

– Det som mangler kunne like gjerne ha blitt borte mellom Spania og Norge. Godset er også oppbevart lenge i Tønsberg. Derfor er det mange muligheter til at ting kunne ha forsvunnet, sier han.