Sankthansaften for et par uker siden fikk Mathias Blikfeldt Normann (9) og storebroren (17) en splitter ny trampoline. Det ble en kortvarig glede. Da de kom hjem fra ferie mandag var trampolinen og sikkerhetsnettet ødelagt av flere store kutt.

– Det er ikke noe særlig. Det er heller ikke første gang vi opplever hærverk her. I vår ble panseret på bilen vårt utsatt for hærverk, og i løpet av helga fikk noen av naboene bilen sin ripet opp i løpet av natta, sier Silje Blikfeldt.

Politianmeldt

Hun forteller at trampolinen ble mye brukt av sønnene hennes. Det ble derfor en ubehagelig hjemkomst da familien kom tilbake fra helgeturen.

LES OGSÅ: Innbrudd på Sommerlyst - knuste alle møblene

– Jeg blei lei meg. Jeg liker å hoppe på trampolinen, og hoppet ganske mye. Nå er det ikke mulig å hoppe på den uten å ramle gjennom hullene, sier Mathias.

FARLIG: Mathias Blikfeldt Normann viser fram hullene i trampolinen. – De ramler man gjennom om man hopper på den, sier han.

Blikfeldt og familien bor i en en gate med kommunale boliger på Kvaløya. Nå er saken anmeldt til politiet, og Blikfeldt har tatt kontakt med kommunen.

– Jeg har tatt kontakt med kommunen flere ganger tidligere når det har skjedd hærverk, men hver gang får vi bare beskjed om å sende en klage.

Mathias planlegger i et øyeblikk en kort protest hvor han nekter å forlate trampolinen før noen tar ansvar og fikser den, men slår det fra seg.

FOR ABONNENTER: Året snørekordene sto for fall og målestaven ble sabotert

– Jeg håper jeg kan få meg en ny trampoline, sier niåringen trist, mens han viser fram restene.

Flere hærverk

Det er likevel ikke sikkert det blir noen ny trampoline.

–Vi vet ikke om det er noe poeng å kjøpe en ny. Det har vært mye kaos her med hærverk og ting som ligger knust i gatene. Vi har klart å skjerme Mathias ganske mye for det som foregår i området, sier Blikfeldt.