Festivalsjef, Lasse Lauritz Pettersen, forteller at de var ferdige med nedrigg forrige torsdag, og han dro rett på ferie. Konkrete tall på inntekter og kostnader fra festivalen vil nok ikke bli klart med det første.

– Vi har ikke gått gjennom oppgjøret enda, men det var et bra år rent økonomisk. Vi lander nok i et lite pluss, forteller han.

Ifølge Pettersen, er det ikke noen tvil om at Bukta går godt.

– De prognosene vi har, viser at vi ligger bra an i forhold til budsjett. Vi ligger også bra an i forhold til fjoråret, sier han.

Samme kostnadsnivå

Selv om festivalsjefen mener det er for tidlig å si noe om hvilket resultat årets festival vil fremsette, kan han likevel kommentere kostnadsnivået til årets utgave.

– Vi har ikke oversikt enda over de totale driftskostnadene for festivalen, men anslår at de ligger på omtrent samme nivå som i fjor, sier Pettersen.

De totale driftskostnadene til Bukta-organisasjonen lå på rundt 13,3 millioner kroner i fjor, viser tall fra proff.no.

Pettersen sitter enda ikke på konkrete tall fra innkjøp, men forteller at varesalget har gått bra.

– Varekostnader følger salg, og vi har hatt et veldig godt salg. Det blir kanskje litt lavere enn i fjor, anslår festivalsjefen.

Høyere billettinntekter

Selv om billettsalget har vært litt svakere enn i fjor, tror Pettersen inntektene fra billettsalget kan bli litt høyere enn fjorårets utsolgte festival.

– I de siste årene før 2016, var det ikke noen prisjusteringer. Fra i fjor til i år har vi gjort en indeksjustering på billettprisene, men vi mener fortsatt vi er relativt rimelig, forteller han.

De offentlige tilskuddene i år utgjorde 400.000-500.000 ifølge festivalsjefen, noe som er litt mer enn tidligere. De har også mottatt litt mer i sponsortilskudd enn tidligere.

– At vi bare får 400.000-500.000 i offentlig støtte, viser at vi som festival er relativt selvforsynt. Vi føler at vi får veldig mye ut av de ressursene vi har, forteller festivalsjefen.

Selv om Pettersen ikke har tallene klare, har han indikasjoner på at det både inntekts- og kostnadsmessig vil gå ganske likt som fjoråret.

– Vi kommer nok til å ligge på noenlunde samme omsetningen som i fjor. Jeg anslår 13-13,5 millioner kroner, forteller festivalsjefen.

Mer enn en festival

Tallene gjelder ikke bare for selve festivalen, men også alle de andre arrangementene Bukta har gjennomført i år. Siden Buktafestivalen er en stiftelse, er det ikke noen eiere som henter ut utbytte, og alt eventuelt overskudd vil dermed gå tilbake til festivalen.

– Vi er i en særstilling i forhold til hvordan vi benytter overskudd. Overskuddet skal disponeres i forhold til festivalens formål. Vi skal være best og ikke størst. Bukta er mye mer enn bare en festival, sier han.

Et positivt resultat fra årets festival vil gå inn og styrke det Pettersen omtaler som en allerede veldig sunn egenkapital.

– Det gjør at vi har en trygghet i bunnen. Det er mange ting som kan ramme en festival, for eksempel regnvær eller salgssvikt, avslutter han.