UiT-professor refser politikerne etter det felles fylkestingsmøtet i Kirkenes

Professor Synnøve Jenssen ved UiT mener møtet mellom de to fylkene var gjennomsyret av at man egentlig ikke vil ha noe med hverandre å gjøre.

SAVNER VILJE: Professor i statsvitenskap ved UiT, Synnøve Jenssen, etterlyser vilje fra fylkestingspolitikerne til å diskutere de viktige sakene knyttet til en sammenslåing av Troms og Finnmark. Foto: Tom Benjaminsen 

pluss

Mandag og tirsdag møtte fylkestingspolitikerne fra Troms og Finnmark hverandre i Kirkenes for å diskutere veien videre for sammenslåingen av de to fylkene. På agendaen sto navnet på det nye fylket, hvor mange representanter det nye fylkestinget skal ha og kriterier for sammensetningen av ei fellesnemnd. I løpet av de to dagene ble imidlertid ikke et eneste veiledende vedtak gjort.