Forrige måned la Tromsø kommunes avdelingsdirektør for pleie og omsorg, Trond Brattland, fram sine kuttforslag i helsesektoren for formannskapet.

Mandag denne uken sa Steinar Pedersen opp sin sjefsstilling i protest mot disse forslagene, da det planlegges drift ved flere avdelinger med svakere bemanning enn de anbefalte nasjonale standardene.

Sandra Abrahamsen tok torsdag over som konstituert enhetsleder på Helsehuset. Hun har ennå ikke tatt stilling til om hun vil søke på jobben når den utlyses av kommunen.

– Det må jeg tenke på til vi får resultatene fra formannskapet, og ser hva – og hvor mye – som skal kuttes, sier Abrahamsen.

Ingen mister jobben

Abrahamsen forklarer at driften ved Helsehuset er avhengig av faglært personell på plass, så hun håper det kan finnes en løsning alle kan leve med.

– Driften på huset har gått som normalt, og personalet har tatt situasjonen med fatning. Vi har flere ubesatte stillinger, så det er ingen her som mister jobben, og da roer folk seg, understreker den konstituerte enhetslederen.

– De ansatte venter nå bare på hva formannskapet finner ut, og da kan det nok bli litt støy, sier hun.

Sa opp i protest

Da den tidligere enhetslederen sa opp i protest, informerte han samtlige av de ansatte om oppsigelsen via en e-post.

I e-posten advarer Pedersen mot at de organisatoriske endringene vil gi alvorlige konsekvenser for Helsehuset.

Han vektlegger blant annet at fokuset på å være en spydspiss innen pleie, omsorg og rehabilitering, har blitt endret til å innrette seg mer og mer på ordinær drift, som en følge av de økonomiske rammevilkårene.

– Jeg ønsker derfor ikke å ha det administrative og faglige overordnede ansvar på Helsehuset når pasientene som kommer dit ofte har behov for oppfølging og behandling på et meget avansert medisinsk nivå, skriver Pedersen i e-posten.