Sigrid Ina Simonsen (Ap), fylkesråd for kultur og næring, har på sin offentlige Facebook-side skrevet at hun ikke kan forstå hvordan tilliten til Helse Nord skal kunne gjenopprettes uten at styreleder og direktør byttes ut. Kommentaren skriver hun til en deling av en kommentar skrevet av UNN-lege Geir Bjørsvik, publisert på nordnorskdebatt.no.

- Så du mener at Marianne Telle og Lars Vorland bør gå av?

- Det jeg mener er at jeg ikke forstår hvordan Helse Nord skal gjenopprette tilitten uten å se på direktørens og styrelederens posisjoner. Utover det har jeg ikke noen kommentar, sier Simonsen og viser til tidligere uttalelser fra fylkesrådet.

Simonsens kommentar kommer i kjølvannet av at det i går kom fram at Ansgar Gabrielsen i går ble valt til ny styreleder ved UNN, dette skapte stor baluba, spesielt blant KS Troms og fylkestinget i Troms som tidligere har foreslåt Arnfinn Sundsfjord som ny styreleder i UNN HF

- Dette handler definitivt ikke om folkene som nå er blitt valgt, men om Helse Nords system. Hvor kommer navnene fra? Vi som representerer det offentlige er vant til åpenhet og dialog, men her har man altså en ledelse som benytter seg av helt andre prosesser. Det er særdeles utfordrende, særlig med tanke på vårt budskap under møtet med Helse Nord-ledelsen var at de nå er nødt til å ta ansvar for å gjenoppbygge tilliten til omgivelsene og samfunnet. Da froventer vi at de lytter og tar våre innspill på alvor, men i stedet går de til det skrittet å nesten rent taktisk bytte ut hele styret, sa Ørnebakk til iTromsø i går.