Flere av kommunens byggeprosjekter møter på budsjettoverskridelser for tida:

Tidligere i uka meldte iTromsø at administrasjonen vil øke rammen for Tromsøbadet med 190 millioner kroner, og nå må rammen for normalhallen på Storelva utvides igjen. Forrige onsdag var blant andre rektor ved Storelva skole, Kent Roger Johansen, på et informasjonsmøte arrangert av kommunen.

– Kommunen har støtt på overskridelser i prosjektet atter en gang. Det betyr at man må nedskalere eller få bevilga ekstra midler for å få bygget hallen. Vi er skuffa og fortvila, sier Johansen.

9–16 mill. dyrere

I innstillingen til saken presenterer administrasjonen tre alternativer: A: Fortsette prosjektet med ekstra bevilgning og ha bygget ferdig i 2019, B: Tilpasse prosjektet til nåværende bevilling og ha bygget klart i 2020 eller C) Starte på nytt med usikker leveringstid.

– Jeg håper at politikerne går for det første alternativet, og jeg vil kalle det en skandale hvis de skulle gå for de siste, sier rektoren.

Ifølge Johansen skal prislappen på hallen være 9–16 millioner kroner dyrere enn det som er bevilget.

– Nå må politikerne holde ord og bevilge de siste kronene som skal til for å få dette forsinkede prosjektet i havn snarest, sier Johansen.

– Kun ett aktuelt alternativ

FAU-leder ved Storelva skole, Kenneth Helberg, er enig:

– Det er kun ett alternativ som er aktuelt her, og dét er det første, sier han.

Helberg har troen på at det går gjennom siden administrasjonen i innstillingen anbefaler å bevilge de nødvendige ekstra midlene heller enn å utsette prosjektet flere ganger.

– Jeg velger å tro at også politikerne skjønner at de nå bare må få dette på plass, sier Helberg.

– Det er flere overskridelser for tida, er du redd for at hallen nedskaleres ytterligere for å spare penger?

– Jeg kan ikke skjønne at det kan være aktuelt. Da blir hallen mye mindre og tilbudet blir dårligere. De har allerede tatt bort fritidsklubb og bibliotek, så det som er der nå må beholdes, sier han.