– Det alltid spennende ved salgsstart av et nytt boligprosjekt. Vi har hatt mange henvendelser både på telefon og e-post, så det lover veldig godt, sier salgsansvarlig Stine N. Pedersen i Total Eiendom.

URBANA BORETTSLAG: Det nye boligprosjektet på Storgatbakken består av i alt fem bygg. Hjørnebygget i nord inneholder næringsarealer i første etasje. Illustrasjon: Total Eiendom

Ung målgruppe

Hun gleder seg til å vise fram de første leilighetene i Seminargata 1, som står klare for å friste boligkjøpere som vil bo «midt i byen». Det er ikke uten grunn de kaller boligprosjektet med 48 leiligheter for Urbana borettslag.

– Vi tror leilighetene vil tiltrekke seg en ung målgruppe, som liker å bo i sentrum, ikke er avhengig av bil og liker å gå til byen. Her kan de bo lettvint, alt er nytt og man slipper å tenke på oppussing. Her er det bare å flytte inn.

BYGGEPLASS: Fortsatt er det en byggeplass i bakgården til boligprosjektet på Storgatbakken, men ferdig utbygd skal det bli et område med ulike aktiviteter for beboerne. Innkjøringen til parkeringsplassene i underetasjen nede til venstre.

Fra 26 til 118 kvadratmeter

Boligprosjektet på Storgatbakken møtte sterke protester fra naboene, i tillegg ble det byggestans fra juni 2016 til ut på nyåret i år som følge av Fylkesmannen omgjorde kommunens dispensasjonsvedtak.

LES FRA SIDELINJA: «Tromsø sentrum: Nordens Paris eller Tjyvholl?»

Det er glemt når Total Eiendom nå starter salget av leilighetene som varierer i areal fra 26 kvadratmeter til 118 kvadratmeter, og i pris fra 1.970.000 kroner til 6.980.000 kroner. Leilighetene fordeler seg i det opprinnelige huset i Seminargata 1 som er pusset opp, nybygget langs Storgata og tre frittstående hus med saltak på baksiden.

TOROMS: Stine N. Pedersen i en av toromsleilighetene som det er flest av i Urbana borettslag.

Spesiell bakgård

I underetasjen er det parkeringsplasser og sportsboder. Mellom byggene på bakkeplan blir det fellesarealer. Det som ennå ser ut som en byggeplass, blir en del av fellesarealene.

PÅ TERRASSEN: Stine N. Pedersen på den rundt 30 kvadratmeter store uteterrassen som hører til prosjektets største leilighet.

– Bakgården blir spesiell og det er brukt en del midler på den. Den skal være attraktiv for beboerne, og friste folk til å være ute og ikke bare sitte inne i leilighetene sine. Her blir det sitteområder med tak, utendørs treningsapparater, klatrevegg, grillgruve, sykkelskur og enkelte innslag av kunstgress på betongdekket. I tillegg har betongdekket tineanlegg slik at du kan benytte fellesområde også vinterstid, forklarer Stine N. Pedersen.

SENTRALT: Urbana borettslag er navnet på dette boligprosjektet med 48 leiligheter på Storgatbakken.