Fredag 17. mars i fjor skal kvinnen ha stjålet en drosje utenfor Circle K på Nansenplass. Politiet fikk inn meldingen like før midnatt og 40 minutter senere ble bilen funnet. Da var kvinnen borte.

– Vi fikk tidlig informasjon om hvem tyven kunne være, og hadde en klar mistenkt da vi hadde videoovervåking av biltyven, sa operasjonsleder Siri Ellingsen til iTromsø i fjor.

Nå er en kvinne i 20-årene tiltalt for tyveriet og for å ha kjørt uten gyldig førerkort.

Bet mann i armen

Hun er også tiltalt for å ha stjålet to utleiebiler fra Bilkollektivet og Avis Budget i henholdsvis desember 2016 og januar 2017. Kvinnen skal også ha stjålet en personbil tidligere i år.

I juli i fjor skal kvinnen ha brutt seg inn i en bod. Da en mann forsøkte å stoppe henne, skal hun ha bitt ham i underarmen, slått ham og dunket døren inn i ham flere ganger.

Stjal lasersverd og papptallerkener

Kvinnen er tiltalt for en rekke tyverier. Sammen med en mann skal hun i desember 2016 ha stjålet en lydmikser, og i januar 2017 skal de to ha stjålet et lasersverd fra Tromsø kampsportsenter. Kvinnen skal også ha stjålet kaker, litago, vaniljesaus, Nugatti og yoghurt fra en matbutikk i sentrum, sminke fra en butikk på Nerstranda, et miksebord fra Jernbanestasjonen, headset og deodorant fra en matbutikk samt en lommebok med kontanter og et nettbrett.

I tillegg til dette skal kvinnen ha stjålet en fleecejakke, papptallerkener og en mobiltelefon fra UNN, samt en datamaskin fra Nerstranda.

Forfalsket dokumenter fra NAV

Kvinnen skal også ha forfalsket dokumentasjon fra NAV. Hun skal ha forsøkt å handle på en butikk med rekvisisjon fra NAV som hun skal ha endret slik at det så ut som om hun hadde høyere kreditt. De ansatte på butikken oppdaget dette før kvinnen fikk kjøpt noe. En måned senere skal hun igjen ha forsøkt å endre rekvisisjonen fra NAV til å gjelde kjøp av en drone og kontroller til PlayStation.

Kjørte varebil i narkorus

I februar i fjor skal kvinnen ha kjørt en varebil uten gyldig førerkort. Hun skal også ha drukket alkohol samt tatt amfetamin og andre narkotiske stoffer tilsvarende en promille på 1,2. Senere samme året skal kvinnen ha kjørt en bil i narkorus. I år skal hun også ha kjørt etter å ha inntatt diverse narkotiske stoffer, blant annet amfetamin. Hun skal ha vært ruset tilsvarende en alkoholpromille på over 1,2. I begge disse tilfellene skal hun ha kjørt uten gyldig førerkort.

Mens kvinnen kjørte varebilen skal hun også ha hatt en kniv med et 4 cm langt blad i jakkelomma. Tidligere i år skal hun ha hatt med seg to kniver på Nerstranda. Hun er nå tiltalt for begge tilfellene.

Kjøpte tyvgods

I fjor skal kvinnen også ha tatt en drosje uten å kunne betale for turen. Kvinnen er også tiltalt for å ha kjøpt en bærbar datamaskin som hun skal ha visst var stjålet. Hun skal også ha vært i besittelse av tre stjålne overvåkingskameraer og en bilstereo.

I oktober starter rettssaken mot kvinnen i Nord-Troms tingrett.