Planene om å bygge høyere og tettere i boligområdet Kroken Vest er nå ute til offentlig høring. Formannskapet bestemte i sitt siste møte før sommerferien å sende ut forslaget om å endre dagens reguleringsplan for området like sør for rideskolen/hundeklubben i Kroken.

Øker utnyttelsesgraden

I endringsforslaget legges det opp til at utnyttelsesgraden for området økes fra 40 til 130 boenheter på det området som fortsatt er ubebygget.

– Vi har fjernet de planlagte rekkehusene og eneboligene, og går for å bygge blokker, forteller daglig leder i Eiendomsgruppen Nord, John Angelsen.

UTBYGGER: John Angelsen er daglig leder i Eiendomsgruppen Nord. Foto: Håkon Steinmo

Det handler altså om en endring av en gjeldende reguleringsplan som i sin tur ble godkjent i 2012.

Protester fra naboene

Etter at endringsforslaget kom på bordet, er det blitt fremmet protester fra naboene på oversiden av fylkesveien – som mener at de mister utsikt og adkomst til fjæra.

NEDENFOR FYLKESVEIEN: Området som det planlegges å bygge i ligger på nedsiden av fylkesveien nordover på fastlandet. Foto: Håkon Steinmo

Administrasjonen i kommunen mener imidlertid at ulempen med å få bebyggelse på motsatt side av veien er til å leve med – og at de er «innenfor akseptable rammer i sentrumsnære områder».

Angelsen håper at administrasjonen i kommunen og politikerne vil klare å lande planen i løpet av høsten.

Salgsstart på nyåret

– Det er en plan som allerede har vært godkjent, så vi håper at den skal være ferdig behandlet i løpet av september eller oktober, sier han.

Dersom dette går i boks, tror utbyggeren at forhåndssalget av leilighetene vil kunne være i gang allerede på nyåret.

– Vi planlegger i så fall at vi starter salget i januar, og at vi har solgt så pass mange leiligheter i løpet av vinteren at vi kan starte byggingen av første trinn i løpet av våren, sier Angelsen.

Han sier at utbyggingen av de i alt fire boligblokkene vil ta flere år.