Det trønderske restaurantkonseptet Graffi Grill skal som kjent åpne i første etasje, på sør-vestsiden, i havneterminalen. Arbeidsdatoen for åpningen er 1. september.

– Først og fremst skal vi åpne når vi er klare. Slik det ser ut nå er 1. september ganske realistisk, men åpningen blir litt rolig og vi tar én dag av gangen, så får vi øke hastigheten etter hvert, sier daglig leder ved Graffi Grill Tromsø, Ørjan Myrvoll.

Mange ansettelser

I disse dager slipes og oljes gulvet og snart kommer møblene. I tillegg driver Myrvoll med ansettelser av folk.

– Vi har løpende opptak av folk, og åpningsdagen står litt på det å få ansatt nok folk. Vi skal ha cirka 15 servitører, ti kokker og noen i oppvasken.

– Merker du at det er lav arbeidsledighet i Tromsø om dagen?

– Tja, det er litt vanskelig å finne folk i denne bransjen. Ettersom det er ganske enkelt å få seg jobb i utelivsbransjen, er det ikke så mange om beinet. Vi hadde mange intervjuer og folk vi hadde lyst til å ansette allerede i mai, men mange av disse er jo allerede i jobb, forklarer Myrvoll, før han legger til:

– Vi er likevel veldig heldige som får tre kokker fra Graffi Grill i Trondheim opp hit. De kommer fra Nord-Norge og hadde lyst til å komme hjem. Det er jeg veldig glad for, da det gir en gigantisk trygghetsfølelse med folk som kjenner konseptet på kjøkkenet.

Utvide sentrum

Restauranten skal ha stort kjøkken, stor grill og 170 sitteplasser innendørs. Neste vår åpnes også en stor uteservering. På menyen vil det stå blant annet salater, sandwicher og en hel del variert grillmat.

– Det er mange som har sett profilbildet vårt på Facebook med bildet av en hamburger og tror det er en hamburgersjappe. Selv om vi selvfølgelig skal ha den beste burgeren i byen, så er det på langt nær det eneste vi tilbyr, påpeker Myrvoll.

– Er du fornøyd med havneterminalen slik den har blitt seende ut?

– Ja, det blir deilig å ha den nærheten til sjøen og kunne følge med på byens puls. Jeg håper at terminalen vil bidra til å trekke sentrum litt nedover og utvide oppfattelsen av hva sentrum er. Det er ikke bare Tempo-hjørnet, slik som da jeg vokste opp.

Begynner å sikle

– Hva er ambisjonene dine for stedet?

– Jeg har naturligvis interne ambisjoner om budsjettmål, i tillegg til å være opptatt av at de ansatte trives og har det bra. Det skal bli et populært sted og alle i Tromsø skal vite hva vi driver med. I tillegg håper jeg alle begynner å sikle når de tenker på oss.