Teatergruppa står midt i øvingen til forestillingen «Tilde og kampen mot Era» som skal foregå utendørs. Det er en knapp uke til premièren der vi møter Anna Karoline Løseth Bjelvin i rollen som syv år gamle Tilde.

– Tilde bor i et rødt hus i Petersborggata, men så havner hun i skogen bortenfor Bortevekk. Der lever dyrene under den skumle herskerinnen Era som har fanget tiden. Tilde møter en gruppe utbrytere som prøver å sette tiden fri igjen, forteller regissør Anethe Alfsvåg som ikke ønsker å røpe noe mer før premièren.

Sammen på scenen med Bjelvin er tromsøværing Stine Anette Hemmingsen og Tonje Dreyer Sellevoll fra Senja.

Har scenekampkoreograf

Alfsvåg lover humor, musikk, dans, samt action når forestillingen går av stabelen i bakgården til Speiderhuset.

– Tilde skal jo beseire en stor og skummel herskerinne. Da blir det action. Vi har til og med fått med Kristoffer Jørgensen som scenekampkoreograf, sier hun og legger til:

– Det blir litt skummelt, men man går jo ikke gjennom livet uten å bli redd av og til. Vi tror det er viktig at barn ser at det er greit å føle seg litt liten og redd innimellom. Vi vil ha med alle aspektene, ikke bare det som er søtt og koselig.

Lager teater på to uker

På de to ukene fra gruppen startet med forberedelsene og fram til premièren 9. august er det mye som skal på plass.

– Det er veldig intenst. Nå lever og puster vi byteater. Det er mye improvisasjon, derfor er det viktig å samle folk som inspirerer hverandre, sier Alfsvåg.

TROMSØ BYTEATER: Anethe Alfsvåg er regissør mens Alexander Martinsen er produsent.

Sverre Simonsen komponerer musikken til stykket, som er teatergruppens femte siden de startet opp for to år siden.

– Han lager musikk som gir oss bilder i hodet. Det gjø at vi kan samarbeide fram og tilbake med musikk og tekst, sier regissøren.

– Aldri det samme

Ettersom forestillingen foregår utendørs i Tromsø må gjengen være forberedt på all slags vær.

– Vi har opplevd både strålende sol og øsende regnvær. Det gjør at forestillingen aldri blir den samme. Men folk er gode til å kle seg, så det er ikke noe problem, sier Alfsvåg.

«Tilde og kampen mot Era» passer ifølge regissøren alle i alderen tre til hundre år. Den vil spilles daglig fram til 19. august, samt ekstra forestillinger for barnehager og SFO. Etter forestillingen blir det gratis pølser til hele familien.

– Vi prøver å lage en «happening». En ting er forestillingen, noe annet er alt det som skjer rundt. Vi vil at familier skal komme og oppleve noe sammen, og henge igjen etterpå, sier Alfsvåg.