Det sier kollega og advokat av den narkosiktede mannen. Kollegaen har jobbet sammen med den siktede advokaten i 18 år, og er overrasket over at han er involvert i saken.

– Når man har jobbet sammen med noen i så mange år, så kjenner man hverandre godt, selv om det kun er på et profesjonelt nivå.

Advokaten jobber i et advokatfellesskap i Tromsø, som består av flere selvstendige advokater som leverer juridisk bistand innenfor de fleste rettsområder.

Den siktede mannen har drevet sin egen advokatvirksomhet siden 2003. I fjor hadde virksomheten hans en omsetning på litt over én million kroner.

Vil ikke melde opphør

– Tilsynsrådet har oppnevnt en forvalter som ivaretar hans advokatvirksomhet nå. Det betyr at de tar seg av hans klienter, og vi henviser da klienter som ringer hit til Tilsynsrådet for advokatvirksomhet, sier kollegaen.

Advokatkollegaen opplyser at advokatene ved kontoret driver hver for seg, og at det derfor ikke vil være aktuelt for noen av hans kollegaer å melde opphør av virksomheten hans.

Advokaten har sittet varetektsfengslet siden han og en annen Tromsø-advokat ble pågrepet 21. juni, siktet for grov narkotikakriminalitet.

Politiet knytter dem til rekordbeslaget fra oktober i fjor, der de pågrep en serbisk mann med 66 kilo amfetamin på et hotell i Tromsø. I mars i år pågrep de ytterligere en tysk statsborger og en Tromsø-mann i samme sak. Alle sitter fremdeles fengslet.

I forrige uke ble det kjent at den andre siktede Tromsø-advokaten har gjennom en annen person meldt opphør av advokatvirksomheten sin. Han er medeier i et advokatfirma i Tromsø, men, ifølge Nordlys, blir hans advokatrolle ved firmaet nå avviklet.

– Litt surrealistisk, for å si det mildt

– Vi driver hver for oss. Vi har aldri hatt noe med hans klienter å gjøre, og selv om dette er en spesiell situasjon å være i, så er det likevel slik at vi deler kontor men ikke virksomhet. Han har ikke meldt opphør av virksomheten sin, men vi vet heller ikke hva som skjer når han kommer ut av fengsel, sier kollegaen.

– Vil han være velkommen tilbake på jobb på deres kontor hvis han ønsker det?

– Det er jo et spørsmål om hvor lang tid denne saken tar, og hva han selv ønsker. Men jeg har ingen grunn til å si at han ikke kan komme tilbake. Som advokater opererer vi med uskyldspresumsjonen, der han er uskyldig fram til det motsatte er bevist. Jeg har tillit til at rettsvesenet gjør en grundig jobb.

– Hva tenker du om at han er siktet for grov narkotikavirksomhet?

– Jeg er selvfølgelig veldig sjokkert, og har vanskelig for å tro at han er involvert i en slik sak. Jeg har ikke hatt noen indikasjon på at noe slikt har vært i gjære. Han er en hyggelig og hjelpsom kollega, og en omsorgsfull person som er veldig opptatt av familien sin. Så det som har skjedd nå opplever jeg som litt surrealistisk, for å si det mildt.