1. mars i år ble en 41 år gammel mann fra Tromsø pågrepet og siktet for grov narkotikakriminalitet. Dagen etter ble han varetektsfengslet da politiet mener han har hatt befatning med rekordbeslaget som ble tatt i Tromsø i slutten av oktober i fjor. Da ble en serbisk mann pågrepet på et hotell i sentrum med 66 kilo amfetamin.

Her kan du lese alle sakene om rekordbeslaget.

Tromsømannen har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet, men nekter straffskyld. I mars ble også en tysk mann pågrepet i forbindelse med narkotikabeslaget, og tre måneder senere ble to Tromsø-advokater pågrepet og siktet i samme sak. De nekter også straffskyld og sitter fremdeles varetektsfengslet.

Leverte ikke regnskapet

Tromsø-mannen (41) stiftet i 2014 et aksjeselskap, der han selv var eneste aksjonær. Regnskapet for 2015 viser at mannen gikk inn med 80.000 kroner i egenkapital da selskapet ble opprettet, og at egenkapitalen innen utgangen av 2015 var på 217.000 kroner.

Selskapet, som drev med utleie innen bygg- og anleggsbransjen, hadde i 2015 283.000 kroner i driftsinntekter, et resultat før skatt på 186.000 kroner og et årsresultat på 137.000 kroner. Samlet gjeld i selskapet var 66.000 kroner. Det er ikke levert regnskap for 2016 og 2017.

Selskapet ble i Nord-Troms tingrett tvangsoppløst tidligere i år - etter at mannen ble pågrepet og varetektsfengslet.

Har vært medeier i renholdsfirma

Mannen har tidligere vært medeier i et renholdsfirma. Bedriften ble opprettet sommeren 2003, men ble meldt oppløst etter kun halvannet år i drift.

Hva slags rolle mannen har hatt i tilknytning til rekordbeslaget er ennå ukjent, men iTromsø kjenner til at mannen skal ha hatt kontakt med flere av de andre siktede.

Bostyrer i saken opplyser til iTromsø at den siktede mannen ikke vil møte i den kommende, første skiftesamlingen. Han kan på nåværende tidspunkt ikke si noe om innkomne krav i boet.