Brannvesenet mener brannen fort kunne ha spredt seg: – Bygget mangler brannskiller og moderne løsninger

Bygget det brant i er en del av den eldre trehusbebyggelsen i byen, og ifølge leder i brannvesenet kunne brannen fort ha spredt seg til de andre boenhetene.

BRANNÅSTEDET: Det var i boenheten der det står lys på at brannen skal ha startet. Brannvesenet fikk slukket brannen før det spredte seg videre i bygget, men Mellomveien 10 er ubeboelig på ubestemt tid. FOTO: RONALD JOHANSEN  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

pluss

– Da vi kom fram med våre brannmannskaper sendte vi inn to røykdykkerpar. Ett fra hovedinngangen i Mellomveien og ett fra østsiden fra Prestenggata. På det tidspunktet var det mye røyk, branngasser og åpne flammer i bygget, og da særlig ut mot bakgården og inngangen i Prestenggata. Da startet vi en parallell jobb, hvor vi slukker brann samtidig som søker vi gjennom hele bygningsmassen, sier enhetsleder for forebyggende brannvern, Jonny Magne Nilsen som var innsatsleder brann under innsatsen.