Julen kom tidlig i år for lungekreftforskerne ved UiT – fikk over 15 millioner kroner i støtte

Torsdag regnet millionene over kreftforskningen ved UiT.

MILLIONGAVE: Rektor Anne Husebekk tok imot gavesjekken på over 15 millioner kroner, mens Brage Larsen Sollund i Kreftforeningen takker henne og universitetet for det viktige arbeidet de gjør. Bak dem lytter forsker Mehrdad Rakaee. Alle foto: Lars Adrian Giske 

Arbeidet dere gjør er svært viktig. Vårt håp er at det skal bidra til at folk lever bedre og lenger med sykdommen, og i beste fall at flere blir friske.

Brage Larsen Sollund, Kreftforeningen
pluss

Nede i Lysgården på UiT venter en skjeggete mann kledd i rødt. Med seg har han en gavesjekk på 15.156.000 kroner. Det er ikke julenissen, men regiondirektør Brage Larsen Sollund i Kreftforeningen. I år deler foreningen ut 160 millioner kroner i forskningsmidler. I alt 30 prosjekter mottar støtte, og to av dem ledes fra Tromsø.