Camping på Kilpis: – Dette kalles bare for Tromsø-gata

Scooterdresser, bålpanner, campingbord, spikertelt, plattinger og noen parabolantenner. Det er påske på campingplassene på Kilpis.

KOS PÅ CAMPING: Eirin Uteng, med tantebarnet Jesper Andreassen Pettersen på fanget, og Wenche Mortensen stortrives på en av de mange campingplassene på Kilpis i påsken. 

pluss

I den lille bygda rett på andre siden av norskegrensa på høylandet i Finland bor det rundt 100 fastboende. På skolen går det 12 elever, og det finnes kun en matbutikk og en bensinstasjon. Kilpisjärvi, også populært kalt Kilpis av nordmenn, er egentlig ikke noe mer enn et lite tettsted langs E8 på vei mot Rovaniemi eller andre større byer i Finland og videre ut i Europa. Men i påsken forandrer stedet seg til et aldri så lite ferieparadis for camping- og scooterhungrige tromsøværinger. Med rundt 300 campingplasser og 100 hytter er Kilpis langt fra rolig i det som omtales som «den stille uka».