ITROMSØ 120 ÅR:

Tromsø under krigen: – Motstanden fortsetter uansett

Den 9. april 1940 må ha vært en morgen uten sidestykke i avisa «Tromsø». Allerede ved arbeidstidens begynnelse klokken 08.00, kom skrekkscenarioet over radio. Norge var overfalt av tyskere – helt opp til Narvik. Panserskipene «Eidsvoll» og «Norge», som nettopp hadde forlatt Tromsø, var senket. Redaksjonen gikk over i et eneste kok.

He kommer Grinifangene med redningsskøyter fra Bodø, for å nå 17. mai i Tromsø. "Tromsø"-redaktør Oscar Larsen sees på dekk. Foto «Tromsø»  

Eksklusiv

Radioen sto på full styrke – telefonene ringte i ett, og manuskriptene flagret. Noen gikk ut for å spørre om siste nytt – mens alle ventet bombelaster over byen – med død og ødeleggelse. Men kl. 11.30 dundret pressa i andre etasje, med aviser til Troms og Finnmark.