Flystyrten i Svolvær: De omkomne rakk aldri å løse ut redningsvestene

Da flyet hadde nådd rundt 500 fot mistet det plutselig høyde og traff raskt havflaten med stor kraft. Leif Jarle Stamnes og Einar Halvorsen fra Tromsø flyklubb rakk aldri å løse ut redningsvesten de hadde på seg.

VAR FLYINSTRUKTØR: Leif Jarle Stamnes var en kjent flyinstruktør i miljøet. Dette bildet er tatt i 2016, der han i iTromsø artikkel ble omtalt som Norges eldste flyinstruktør. Søndag døde han i flystyrten utenfor Svolvær.  Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

Søndag kveld like etter klokken 20.30 tok Leif Jarle Stamnes (79) og Einar Halvorsen (63) av fra Svolvær lufthavn Helle. De var på vei hjem til Tromsø og Tromsø flyklubb, der de begge var medlemmer. Men kort tid etter avgang skjedde det noe fatalt, og på 500 fot mistet flyet plutselig høyde.