Helikopter-veteran Kjell Hans Martinsen advarer mot «godværs-kystvakt»

Kjell Hans Martinsen har bidratt til å arrestere og kommandere utenlandske trålere fra sitt sete som fartøyssjef på Lynx-helikopter. Han har fløyet i de forholdene Ishavet har å by på. Nå advarer han mot konsekvensene av å ha sivile helikoptre på kystvaktskipene.

LANG FARTSTID: Kjell Hans Martinsen har lang erfaring som helikopterpilot, instruktør og sjef for Luftforsvarets flygerskole på Bardufoss. 

Redningsaksjoner foregår ofte i dårlig vær. Jeg har selv vært ute i friskt vær der vi har måttet bryte bestemmelsene under redningsaksjoner for å berge liv. Sivile helikoptre ville ikke kunne ta av fra fartøyene under slike forhold.

Kjell Hans Martinsen
Eksklusiv

Forsvarssjefen har sett på verkstedstimene som må til for at Luftforsvaret skal kunne holde de 14 nye NH90-helikoptrene til Kystvakta og fregattvåpenet operative.