Hver time får en person blodpropp i Norge – det skal forskere nå finne årsaken til

Til tross for at nesten 10.000 nordmenn får blodpropp hvert år, vet forskerne ennå ikke hva som forårsaker sykdommen. – Vi famler fortsatt i blinde, sier UiT-professor John-Bjarne Hansen.

MILLIONSTØTTE: Senter for tromboseforskning (TREC) på UiT får millionstøtte fra Jebsen-stiftelsen i to nye år. Stipendiat Simin Jamaly (fra venstre), stipendiat Jostein Lappegård, førsteamanuensis Sigrid Brækkan, overingeniør Nadezhda Latysheva og professor/senterleder John-Bjarne Hansen avbildet på UiT-labben. Foto: Kristian L. Forsberg 

Eksklusiv

I 2014 fikk professoren millionstøtte fra stiftelsen K.G. Jebsen, UiT og Helse Nord til å etablere K.G. Jebsen Senter for tromboseforskning (TREC). Støtten var i alt vel 30 millioner kroner over fire år.