Seksjonssjefen om forslaget til nye skolekretser:

– Alle avgjørelser har en slagside – beslutninger blir feil uansett

Grete Ollila (50) har de siste månedene jobbet med å tegne skolekartet på nytt. Hun har forståelse for at det nå kommer reaksjoner på kommunens forslag til nye skolekretser.

I ILDEN: Grete Ollila, seksjonssjef for skole i Tromsø kommune, sendte tirsdag ut forslag til nye skolekrets på høring. Forslaget har satt sinnene i kok blant foreldre på Gyllenborg, men Ollila tar reaksjonen med fatning. – Jeg stiller meg bak de faglige vurderingene som er gjort i forslaget, men dersom noe annet blir vedtatt, vil jeg jobbe like hardt for at det skal iverksettes på en god måte, sier hun.  Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

Politikk og forvaltning handler om prioriteringer. Det har Ollila fått erfare. Da administrasjonen tirsdag sendte ut forslaget til nye skolekretser på høring, vekket det sterke reaksjoner: At flere barn får lengre skolevei, og at Gyllenborg-elever fra og med 2019 skal sokne til Grønnåsen – ikke Sommerlyst – fikk flere foreldre til å se rødt.