Anna Schjetlein (1881–1965):

Sporene vi etterlater oss

I dag setter vi spor etter oss hele tiden. Hva vi gjør blir registrert av et rabattkort her, et overvåkingskamera der. Tidligere etterlot man seg færre, men mer varige spor.

BARNDOMSHJEMMET: Frøken Anna Schjetlein (vi kan ikke finne opplysninger om at hun noensinne giftet seg) vokste opp her i Storgata 67 som datter av lensmann Lars F. Iversen Schjetlein. Storgata 67 har en merkverdig antenne midt på bygget. I bakgrunnen ser vi Tromsø Domkirke, men Rødbanken er ikke bygd ennå, selv om Tromsø Sparebank allerede er på plass. Rødbanken ble påbegynt i 1910. Forsamlingen som går gjennom Storgata denne dagen, ser ut til å være svært sammensatt, så det hadde vært spennende å vite i hvilken anledning bildet ble tatt. Bildet gjengis med tillatelse fra Perspektivet Museum. Foto: Høegh-samlingen / PEM-THO-00243  Foto: ukjent/unknown

Eksklusiv

Et eksempel på dette er Anna Schjetlein som i forkant av avisa den 9. juli 1918, hadde vært uheldig. Det viser hennes innlegg i «Tromsøs» Tapt og fundet-spalte.