Har fått 14,3 millioner i støtte fra EU:

Ingeniøren Krishna (37) vil revolusjonere vår evne til å studere cellers indre maskineri

Med lys, kraftige algoritmer og ny teknologi, vil UiT-forskeren filme innsiden av levende kreftceller.

GRUNN TIL Å SMILE: UiT-ingeniør Krishna Agarwal (38) har fått over 14,3 millioner kroner i støtte fra Det europeiske forskningsrådet. Pengene skal gå til utvikling av banebrytende avbildningsteknologi. Foto: Lars Adrian Giske 

Eksklusiv

Krishna Agarwal (37), ingeniør og Marie Curie-stipendiat ved institutt for fysikk og teknologi ved UiT, er en av ti forskere fra Norge som nå mottar startmidler for unge, lovende forskere fra Det europeiske forskningsrådet (ERC). EU-finansieringen regnes som svært prestisjefull: I år mottok ERC 3.170 søknader, mens kun 403 gikk gjennom nåløyet.