Mann (31) saksøkte staten etter røykdykkerøvelse i Forsvaret – tapte i retten

Han hadde saksøkt Statens pensjonskasse for yrkesskade og tapt livsutfoldelse, og krevde millioner i erstatning.

SAKKYNDIG: De sakkyndige er enige om at tromsømannen (31) har alvorlige psykiske lidelser, men Jørgen Sundby (til venstre) mener man ikke kan konkludere med at øvelsen var utløsende. Her tar han sakkyndig Bjørn Rafter i hånden. Bak er tromsømannens advokat, Nora Bjørnstad, og i front er Fredrik Rekkedal fra Statens pensjonskasse.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Eksklusiv

I 2009 var den da 22 år gamle Tromsø-mannen innkalt til førstegangstjeneste i militæret i Sør-Norge. I februar det året skulle soldatene gjennom en røykdykkingsøvelse, der de beveger seg inn i rom som er laget for å fylles med røyk. Men da mannen ledet et lag inn i rommet, gikk noe galt.