Bybildet:

«Hvad gjør vore husmødre?». Tidssparende tips til den vordende husmor

Her er noen tips fra 1918 som kan bevare «sjæl, humør og helsen med». Dersom du er vordende husmor, selvsagt.

HVAD GJØR VORE HUSMØDRE? Nei, vi insinuerer ikke at husmødre på 1900-tallet drakk kaffe, mens de egentlig skulle gjøre husarbeid. «Malene i Verdens Gang» ønsket vel heller at hvis landets husmødre hørte på hennes råd, ville flere kunne unne seg en kaffepause i ny og ne. Bildene gjengis med tillatelse fra Perspektivet Museum. Foto: Schrøder-samlinga/ PEM-SCH-00397 

Eksklusiv

Husarbeidet vil ingen ende ta, verken i dag eller i 1918. Det venter tålmodig på deg, mens du selv blir mer og mer stresset. Dagens tekst er et leserinnlegg i bladet «Tromsø» den 8. november 1918 med et godt råd, ikke bare for husmødre og stuepiker, men også for svært mange andre yrkesgrupper.