Arbeidsmarkedet i 1918:

Ordentlig mannfolkarbeid?

Arbeidsmarkedet for mannfolk var ikke like begrenset som for kvinner slik vi så i går, men selv om mulighetene var teoretisk større, var virkeligheten en annen.

STOR ARBEIDSGIVER: «Tromsø Skibsværft» ble etablert i 1848 av byens viktigste kjøpsmenn og partsredere. Det ble da byens første industriarbeidsplass og har vært en stor arbeidsgiver opp gjennom årene. I 2018 har verftet, nå under navnet Tromsø Mekaniske, flyttet ut til Ringvegen, mens verftets gamle tomt skal bli til en ny bydel. Bildet som er tatt 18. april 1918, gjengis med tillatelse fra Perspektivet Museum.   Foto: Osvald Jacobsen

Eksklusiv

De fleste herrejobber i 1918 var nemlig av en fysisk karakter med tunge løft.Den 4. juli søker man for eksempel etter «slaattekarer». Intet mindre enn tre.