Mener at ordfører Røymo må gripe inn og gi Joshua French scenenekt

26. februar står Joshua French på scenen i Kulturhuset med foredraget «Dømt til døden». Samfunnsdebattant Arne-Wilhelm Theodorsen mener ordføreren bør nekte French en kommunalt eid scene, men Røymo vil ikke blande seg.

FRENCH TIL TROMSØ: 26. februar står Joshua French på Hovedscenen på Kulturhuset og holder foredraget «Dømt til døden». Her er French fra rettssaken i Kongo hvor han sto tiltalt for å ha drept cellekameraten Tjostolv Moland i Ndolo-fengselet i Kinshasa i 2014. FOTO: MARTE CHRISTENSEN / NTB scanpix 

Eksklusiv

Frem til 6. mars 2019 skal Joshua French reise Norge rundt med foredraget «Dømt til døden». Ett av de 34 foredragene skal holdes på Kulturhuset i Tromsø 26. februar. I Klassekampen 6. november skriver avisa at flere kulturhussjefer har hatt kvaler med å gi den drapsdømte nordmannen en talerstol, men Erik Smith-Meyer har ingen slike motforestillinger.