Politiet frustrerte over godkjente, men uegnede vinterdekk – ønsker egne forskrifter for Nord-Norge

Dårlig skodde vogntog skaper frustrasjon blant politiets ansatte i Tromsø. Avsnittsleder Yngve Widding mener en forskriftsendring må til.

VANSKELIG: Avsnittsleder for trafikk ved Troms politidistrikt, Yngve Widding, er i likhet med sine kolleger i politiet oppgitt over at regelverket åpner for at vogntog kan kjøre med vinterdekk eller helårsdekk som langt fra egner seg på nordnorske veier om vinteren. 

Eksklusiv

– Hva skal man gjøre med dette? Det må en endring av forskriftene til, men jeg ser for meg at det kan være forferdelig vanskelig å få til. Det vi i Nord-Norge forbinder med gode vinterdekk, er ikke nødvendigvis det de i Sentral-Europa forbinder med gode vinterdekk. Det er hovedutfordringen, sier Widding til iTromsø, før han fortsetter: