Tromsø fengsel har for få ansatte: Avlyser gudstjenester og lar innsatte bli sittende på cella lenger enn de skal

– Tromsø fengsel driver ikke lenger med rehabilitering. De låser oss inn og ut, avlyser aktiviteter og har oss mer på cellene enn ute i fellesskap, sier en mann i 30-årene som soner i fengselet.

LÅSES MER INNE: Tromsø fengsel sliter med for lav bemanning, og har derfor måttet låse de innsatte på høysikkerhet mer inne enn de vanligvis pleier. Dette bildet er fra iTromsøs artikkelserie fra fengselet i fjor høst.   Foto: RONALD JOHANSEN

Eksklusiv

I forrige uke skal de innsatte på avdelingen for høy sikkerhet i tre dager ha blitt låst inne på cellene sine, etter at de var ferdige med skole eller jobb for dagen. Vanligvis kan de innsatte oppholde seg i fellesrommet fra ettermiddagen og fram til kvelden, men på grunn av lav bemanning måtte de istedenfor låses inne.