Anja (13) og Szymon (13) skal holde barnas tale på 17. mai: Reagerer på forbud mot russetog og brannbiler

Gyllenborg-elevene vil bruke taletiden til å snakke om hvor fint det er å være barn i Norge, men de er skeptiske til at det fjernes stadig flere ting som barn synes er gøy.

PÅ TALERSTOLEN: Szymon Kamil Rybczynski og Anja Eidesen sjekker ut balkongen på Kongsbakken to dager før de skal i ilden. – Det er litt skummelt å tenke på at det skal være fullt av folk nede i skolegården på 17. mai, sier Rybczynski. 

Eksklusiv

Onsdag formiddag går 7.-klassingene Anja Eidesen (13) og Szymon Kamil Rybczynski (13) gjennom rektors kontor på Kongsbakken videregående skole og ut på balkongen. Skolegården er tom nå, men om to dager vil det være så mye folk der nede at de ikke vil kunne se asfalten for bare bunader, dresser og flagg.